WEKO3
インデックスリンク
アイテム
青果物の流通・加工プロセスにおけるポストハーベスト技術が環境負荷低減に及ぼす影響
https://doi.org/10.15113/0002000008
https://doi.org/10.15113/00020000086e726b95-6b8b-467b-8243-6a0ca7f3cd1c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
本文 (5.8 MB)
Download is available from 2026/3/24.
|
|
|
要約 (93 KB)
|
|
|
要旨 (296 KB)
|
|
Item type | 学位論文 / Thesis or Dissertation(1) | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2023-07-14 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Influence of postharvest technology application to transportation and processing for fruits and vegetables on reduction of environmental impact | |||||||||
言語 | en | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 青果物の流通・加工プロセスにおけるポストハーベスト技術が環境負荷低減に及ぼす影響 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
著者 |
佐々木, 勇麻
× 佐々木, 勇麻
|
|||||||||
アクセス権 | ||||||||||
アクセス権 | embargoed access | |||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_f1cf | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 原著論文 1.佐々木勇麻,折笠貴寛,渡邊高志,椎名武夫,築城幹典,小出章二(2019) LCA 手法に基づく乾燥キャベツ製造工程における環境影響評価-ブランチング処理に伴う環境負荷低減の可能性- 日本LCA 学会誌15(2):174-187 2.佐々木勇麻,折笠貴寛,中村宣貴,林 清忠,八坂慶仁,牧野直樹,正畠宏一,小出章二,椎名武夫(2020) 青果物輸送における緩衝包装が環境負荷削減に及ぼす影響-輸送振動による損傷を考慮したイチゴのLCA- 農業食料工学会誌82(1):65-76(2021 年度農業食料工学会論文賞) 3.Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina (2021) Life cycle assessment of peach transportation considering trade-off between food loss and environmental impact The International Journal of Life Cycle Assessment 26:822-837 4.Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina (2022) Optimal packaging for strawberry transportation: Evaluation and modeling of the relationship between food loss reduction and environmental impact Journal of Food Engineering 314:110767 5.Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina (2022) Determination of the most environmentally friendly packaging for peach during transportation by modeling the relationship between food loss reduction and environmental impact Journal of Food Engineering 331:111120 6.Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Rina Shinozaki, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina (2022) Ideal packaging for ripened peaches determined through modeling the relationship between food loss reduction and life cycle environmental impacts Packaging Technology and Science 36(4): 253-263 |
|||||||||
言語 | ja | |||||||||
出版者 | ||||||||||
出版者 | 岩手大学 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
登録日 | ||||||||||
日付 | 2023-07-14 | |||||||||
日付タイプ | Created | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | eng | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 | |||||||||
資源タイプ | doctoral thesis | |||||||||
ID登録 | ||||||||||
ID登録 | 10.15113/0002000008 | |||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.3370/lca.15.174 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
関連名称 | LCA 手法に基づく乾燥キャベツ製造工程における環境影響評価-ブランチング処理に伴う環 境負荷低減の可能性- | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.11357/jsamfe.82.1_65 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
関連名称 | 青果物輸送における緩衝包装が環境負荷削減に及ぼす影響-輸送振動による損傷を考慮した イチゴのLCA- | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1007/s11367-020-01832-7 | |||||||||
言語 | en | |||||||||
関連名称 | Life cycle assessment of peach transportation considering trade-off between food loss and environmental impact | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2021.110767 | |||||||||
言語 | en | |||||||||
関連名称 | Optimal packaging for strawberry transportation: Evaluation and modeling of the relationship between food loss reduction and environmental impact | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2022.111120 | |||||||||
言語 | en | |||||||||
関連名称 | Determination of the most environmentally friendly packaging for peach during transportation by modeling the relationship between food loss reduction and environmental impact | |||||||||
関連情報 | ||||||||||
関連タイプ | hasPart | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1002/pts.2708 | |||||||||
言語 | en | |||||||||
関連名称 | Ideal packaging for ripened peaches determined through modeling the relationship between food loss reduction and life cycle environmental impacts | |||||||||
書誌情報 |
発行日 2023 |
|||||||||
学位の区分 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
値 | 博士 | |||||||||
学位授与番号 | ||||||||||
学位授与番号 | 甲第833号 | |||||||||
学位の分野 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
値 | 農学 | |||||||||
学位名 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
学位名 | 博士(農学) | |||||||||
学位授与年月日 | ||||||||||
学位授与年月日 | 2023-03-23 | |||||||||
学位授与機関 | ||||||||||
学位授与機関識別子Scheme | kakenhi | |||||||||
学位授与機関識別子 | 11201 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
学位授与機関名 | 岩手大学 |