Item type |
学術雑誌論文 / Journal Article(1) |
公開日 |
2009-10-26 |
タイトル |
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タイトル |
マサバ筋原線維の加熱変性に対する直鎖オリゴ糖および還元直鎖オリゴ糖の抑制作用 |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
journal article |
著者 |
三浦, 靖
西村, 彰夫
高柳, 敏紀
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著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
71870 |
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姓名 |
Miura, Makoto |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
71871 |
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姓名 |
Nishimura, Akio |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
71872 |
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姓名 |
Takayanagi, Toshinori |
著者(機関) |
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値 |
三菱化成(株)総合研究所, (現)岩手大学農学部 |
著者(機関) |
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値 |
三菱化成(株)総合研究所 |
著者(機関) |
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値 |
三菱化成食品(株) |
登録日 |
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日付 |
2009-10-26 |
書誌情報 |
日本水産学会誌
巻 57,
号 10,
p. 1957-1963,
発行日 1991-01-01
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0021-5392 |
Abstract |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
The protective effects of linear oligosaccharides and hydrogenated linear oligosacharides on thermal denaturation of crub mackerel myofibrillar proteins at 35℃ and at pH 7.5 were studied by measuring the apparent rate constant of inactivation of their Ca-ATPase. It was found that the protective effects of linear oligosaccharides (DE 45, ,<DPn>_ _ _ -2.7) and hydrogenated linear oligosaccharides (<DPn>_ _ _ - 2.7) were similar to those of sucrose and D-sorbitol. It was also suggested that the mean number of equatorial hydroxy groups, the mean degree of polymerization, and the distribution of degree of polymerization in the oligosaccharide molecules were important factors for evalution of the protective effect against thermal denaturation of the myofibrillar proteins. |
出版者 |
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出版者 |
日本水産学会 |
権利 |
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権利情報 |
日本水産学会 |
著者版フラグ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |