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  1. 040 農学 Agriculture
  2. 学術雑誌掲載論文

Rapid Measurement of Phytate in Soy Products by Mid-infrared Spectroscopy

https://iwate-u.repo.nii.ac.jp/records/9266
https://iwate-u.repo.nii.ac.jp/records/9266
46b70b66-93b1-467f-bd6c-5afa6df8112e
名前 / ファイル ライセンス アクション
jfs-v70n1pc63-c66.pdf jfs-v70n1pc63-c66.pdf (205.3 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2011-01-18
タイトル
タイトル Rapid Measurement of Phytate in Soy Products by Mid-infrared Spectroscopy
キーワード
主題Scheme Other
主題 phytate
キーワード
主題Scheme Other
主題 soy products
キーワード
主題Scheme Other
主題 FT-IR
キーワード
主題Scheme Other
主題 soymilk
キーワード
主題Scheme Other
主題 tofu
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 Ishiguro, Takahiro

× Ishiguro, Takahiro

Ishiguro, Takahiro

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Ono, Tomotada

× Ono, Tomotada

Ono, Tomotada

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Nakasato, Katsuhiko

× Nakasato, Katsuhiko

Nakasato, Katsuhiko

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Tsukamoto, Chigen

× Tsukamoto, Chigen

Tsukamoto, Chigen

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著者(機関)
値 The United Graduate School of Agricultural Sciences, Iwate University
登録日
日付 2011-01-18
書誌情報 Journal of food science

巻 70, 号 1, p. C63-C66, 発行日 2005-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0022-1147
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The definitive version is available at www3.interscience.wiley.com
Abstract
内容記述タイプ Other
内容記述 The rapid measurement of phytate from soybean and its products, such as soy flour, defatted meal, soymilk, and tofu, was investigated using Fourier transfer infrared spectroscopy (FT-IR) with an attenuated total refraction accessory. The phytate, separated from protein by trichloroacetic acid (TCA), was precipitated completely by the addition of calcium, pH > 7.0, even in the presence of TCA. The precipitate was dissolved in citrate buffer (pH 6.0) and then used for infrared measurement. The absorbance at 1070 cm−1 correlated well the phytate content of the each sample. The measurement of phytate can be done rapidly by FT-IR with an ATR accessory and gives reproducible values.
出版者
出版者 Institute of Food Technologists
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1111/j.1365-2621.2005.tb09022.x
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-05-15 14:29:06.738377
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